De Tekstzetter - copy - content - translations

ZEGEREEKS INTER VERPEST DOOR VAN PERSIE

Categorie : sport 5 mrt 2012

Nederlandse topspits matchwinnaar met twee doelpunten

Een listig intikkertje na een magnifieke dribbel tussen drie verdedigers en een loeihard schot op aangeven van Nasri. Zo velde Robin Van Persie het verdict in een wedstrijd die er nooit echt één was. Inter was een schim van de ploeg die nog niet eens zó lang geleden aan de lopende band scoorde, en mocht een dansje doen dat de bordjes slechts twee keer dienden te worden gedraaid.

Het was er niet aan te zien dat de jongens van Inter-trainer Dupan er een indrukwekkende reeks van een achttal of meer zeges hadden opzitten. Slap in de duels en op geen moment de indruk wekkend dat er een oplossing in de maak was om het centrale duo van Arsenal te verontrusten. De flanken waren onmondig, en op het middenveld heeft de stokoude Zanetti duidelijk zijn beste dagen al jaren achter de rug. Die van Sneijder moeten in principe nog komen, maar ook hij kon de bakens niet verzetten; hij verdwaalde mee in de mist. Amper een spits werd bereikt. Ook ‘gorilla’ Suazo niet.

Arsenal daarentegen swingde driekwart van de wedstrijd als een tiet. Het bont allegaartje van trainer Goeminne vond elkaar blindelings en als vanouds – het deed deugd aan de ogen, bijna zoveel als de vorige paar wedstrijden pijn. Verwonderlijk toch, hoe een frivool voetballend team als dit Arsenal zoveel matchen op rij onder de voet wordt gelopen door de pressing en het werkvoetbal van de stugge Italianen. Het was weer eens anders, en op de tribunes herinnerde iedereen zich een glorierijkere periode terwijl ook de neutrale toeschouwers negentig minuten lang mee kirden van plezier.

Lang hoefden de Londenaars trouwens niet te wachten op een voorsprong. Diaby speelde op het kwartier van diep in het middenveld Van Persie aan. Die controleerde de bal rustig voorbij zijn eerste belager en schudde dan met een plotse versnelling de twee overgebleven verdedigers af. Met een subtiel buitenkantje voet tenslotte, zette hij de uitgekomen Julio Cesar in de wind.
Wat volgde was een speels dominerend Arsenal tegen een Inter dat vocht met de bal en amper tot het zo kenmerkend countervoetbal kwam. En dat lag heus niet alleen aan de eigen onkunde: Fabregas en Rosicky heersten zodanig over de middencirkel dat het bijna een homo-erotische bijklank kreeg. Nasri geselde negentig minuten lang de rechterflank van Inter; bijna SM. Het was dan ook de Marokkaan die met een slimme kopbal de bal panklaar legde voor de tweede van uitblinker Van Persie. De Nederlander ramde het leer net niet door de touwen. Who needs Batman when we have Robin? Niemand!

***

VAN PERSIE:

“Hopelijk nu lang fit”
Hij straalde na de wedstrijd als een kind, Robin Van Persie. Na een wisselvallig seizoen met veel (vooral) lichte blessures kwam de Nederlander naar eigen zeggen voor het eerst weer fit aan de aftrap van een Inter-Arsenal. “Ik sta altijd maar op blauw of zelfs paars, en soms eens op groen. Op geel sta ik bijna nooit, laat staan dat me al eens een rood pijltje wordt gegund. Maar vandaag was groen blijkbaar genoeg”, aldus de spits. Op de vraag wat hij ervan vond dat hij bijna eigenhandig voor het doorbreken van een historische zegereeks had gezorgd, antwoordde Van Persie schalks: “Was ik meer fit of fitter geweest, het zou nooit zover gekomen zijn.”


* Deze wedstrijd werd gespeeld in Brussel. Op de Playstation II van V. Diels.